1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in blokjes. Schep ze om met 1 el citroensap. Klop van de rest van het sap, 3 el olie en zout en peper een dressing en meng met de wortelrasp en appel. Snijd de koolvis in blokjes. Smelt in een pan met dikke bodem 3 el olie en fruit de ui. Voeg de bloem ineens toe en roer met een houten spatel 2-3 minuten op laag vuur. Verkruimel het bouillontablet boven de pan, schenk in beetjes 600 ml koud water erbij en blijf met een garde goed roeren. Voeg de koolvis toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd het deksel langs de rand van de pasteibakjes los. Leg de bakjes met de deksels op de met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Breng de visragout op smaak met de slagroom, de dille en zout en peper. Zet de pasteibakjes op 4 borden, schep er de ragout in en serveer met de appel-wortelsalade.
Vispasteitje met appel-wortelsalade is een recept van Albert Heijn