1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in kleine blokjes. Meng snel de bloem, basterdsuiker, boter en de helft van de eieren in een keukenmachine tot een kruimelig deeg. Doe het over in een kom, kneed het tot een bal en wikkel die in huishoudfolie. Laat het minimaal 30 min. rusten in de koelkast.
2 Vet de taartvorm in. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap. Leg het deeg in de vorm en druk het goed aan langs de randen. Bedek het deeg met bakpapier en leg de steunvulling erop. Bak de bodem ca. 15 min.
3 Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Schep de amandelspijs om met de rest van de eieren en bestrijk hiermee de lauwwarme bodem. Leg de partjes peer erop. Bestrijk ze met de abrikozenjam en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de perentaart nog ca. 10 min.