Open perentaart

12
20 min
Gebak
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in kleine blokjes. Meng snel de bloem, basterdsuiker, boter en de helft van de eieren in een keukenmachine tot een kruimelig deeg. Doe het over in een kom, kneed het tot een bal en wikkel die in huishoudfolie. Laat het minimaal 30 min. rusten in de koelkast.
  • 2 Vet de taartvorm in. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap. Leg het deeg in de vorm en druk het goed aan langs de randen. Bedek het deeg met bakpapier en leg de steunvulling erop. Bak de bodem ca. 15 min.
  • 3 Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Schep de amandelspijs om met de rest van de eieren en bestrijk hiermee de lauwwarme bodem. Leg de partjes peer erop. Bestrijk ze met de abrikozenjam en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de perentaart nog ca. 10 min.

Open perentaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Perentaart
15 min Gebak
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept