1 Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 6 min. Dep de runderreepjes droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout naar smaak en schep om met de bloem. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan. Bak de runderreepjes in het bakvet in ca. 5 min. rondom bruin. Voeg de ui, 250 ml water, het bouillontablet en de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Schep in de ovenschaal en meng de stamppotgroenten erdoor.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap die op de ovenschaal past. Maak de rand van de ovenschaal nat met water en leg de deeglap erover. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht in 45 min. goudbruin en gaar. Zet na 30 min. de oven op 170 °C.
3 Verdeel de deegkorst over de borden, schep het mengsel van groenten, vlees en saus erbij.
Winterstoof onder een dekseltje is een recept van Albert Heijn