1 Snijd de aardappelen in stukken en kook ze met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar. Verwarm de melk in een steelpan.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen met de boerenkool af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal. Schep de boerenkoolstamppot erop en strijk glad. Bestrooi met de kaas.
3 Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. lichtbruin.
4 * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool is een recept van Albert Heijn