1 Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Bak het vlees bruin aan en in 16 min. gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin; leg de eerste 5 min. de deksel op de pan. Bereid de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg peper en zout naar smaak toe.
2 Neem de schouderkarbonades uit de pan en houd warm onder een deksel. Bak de spekreepjes in dezelfde pan in 3-4 min. knapperig. Voeg het appelsap en de rozijnen toe en roer de aanbaksels los. Laat de jus nog 1 min. inkoken en breng op smaak met peper en zout.
3 Verdeel de karbonades met de spekjesjus en de aardappelschijfjes over 4 borden. Serveer met de spinazie.
Karbonade met zoete spekjesjus en spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)