Bloemkool met groninger worst

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze in 15 min. gaar. Bestrooi ondertussen de speklappen met de kruiden. Bak ze in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  • 2 Verhit 20 g boter en 3 el water in een hapjespan. Voeg de helft van de plakken bloemkool toe en bak 5 min. met de deksel op de pan. Neem uit de pan. Verhit vervolgens 20 g boter en 2 el water in dezelfde pan en bak de rest van de bloemkool met de uien met de deksel op de pan. Voeg de eerste plakken bloemkool toe en laat op hoog vuur zonder deksel het vocht verdampen. Bak nog 5 min. Voeg op het laatste moment de worst toe.
  • 3 Giet de aardappelen af, voeg de rest van de boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Serveer de bloemkool met de speklappen en de puree.

Bloemkool met groninger worst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept