1 Kook de aardappelen in weinig water met wat zout in 20 min. gaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan. Bak de uiringen 1-2 min. in het bakvet lichtbruin. Roer er de stroop met 150 ml water door en roer de aanbaksels los. Laat de saus in 2-3 min. tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees terug in de saus en houd op laag vuur warm.
2 Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Voeg zoveel kookvocht toe dat de puree smeuïg is. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bietjes in partjes en schep ze in een schaal om met de azijn. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verdeel de aardappelpuree over 4 borden en schep de gehaktballetjes met de stroopsaus erbij. Serveer met de bietjes.
Gehaktballetjes in Limburgse stroopsaus is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes