1 Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren. Voeg al roerend de melk toe en mix tot een mooi glad beslag. Voeg de spinazie toe aan het beslag en meng goed. Verhit een klontje boter in een koekenpan, doe er een flinke lepel beslag in en laat dat over de hele bodem van de pan uitvloeien. Bak het flensje 3 min. tot de onderkant goudbruin is, keer het flensje om en bak de andere kant nog 1 min. Bak zo nog 3 flensjes en houd ze warm onder aluminiumfolie. Maak de bos peen schoon en snijd in stukjes van 3 cm. Kook ze in 4 min. beetgaar. Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin de tartaartjes in 8 min. zodat ze mooi bruin van buiten worden en nog een beetje rosé zijn van binnen. Leg de spinazieflensjes op borden, leg een tartaartje op een helft met wat worteltjes erbij. Klap het flensje dubbel. Leg er wat reepjes paprika bij.
Spinazieflensjes met tartaar, wortel en paprika is een recept van Albert Heijn