Spinazie met ontbijtspek en ei

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in ca. 15 min. gaar. Kook de eieren 7 min., pel ze en snijd ze in vieren. Bak in een koekenpan de plakjes ontbijtspek uit in ca. 2 min. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Schenk de olie in de koekenpan met bakvet en fruit de uien en de paprika 5 min. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Voeg de rest van de spinazie toe en laat ook al omscheppend ontdooien. Verwarm de spinazie nog 3 min., blijf roeren. Houd 4 plakjes ontbijtspek achter als garnering, verkruimel de rest grof en voeg het toe aan de spinazie.
  • 3 Giet de aardappelen af en voeg de kookroom toe. Verwarm de room op laag vuur 1 min. Stamp de aardappelen en de kookroom tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de spinazie met de eieren en plakjes ontbijtspek en serveer met de puree.

Spinazie met ontbijtspek en ei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept