1 Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in ca. 15 min. gaar. Kook de eieren 7 min., pel ze en snijd ze in vieren. Bak in een koekenpan de plakjes ontbijtspek uit in ca. 2 min. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
2 Schenk de olie in de koekenpan met bakvet en fruit de uien en de paprika 5 min. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Voeg de rest van de spinazie toe en laat ook al omscheppend ontdooien. Verwarm de spinazie nog 3 min., blijf roeren. Houd 4 plakjes ontbijtspek achter als garnering, verkruimel de rest grof en voeg het toe aan de spinazie.
3 Giet de aardappelen af en voeg de kookroom toe. Verwarm de room op laag vuur 1 min. Stamp de aardappelen en de kookroom tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de spinazie met de eieren en plakjes ontbijtspek en serveer met de puree.
Spinazie met ontbijtspek en ei is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)