1 Op aanrecht of hittebestendige snijplank vel bakpapier leggen en hierop vormpjes klaarleggen. In pan met dikke bodem suiker met slagroom en 2 el water op laag vuur verwarmen. Continu roeren met pollepel. Gesmolten suiker 3-5 min. al roerend zachtjes laten doorkoken.
2 Met pollepel testen of massa goed is: (methode 1) laatste druppel suikerstroop die van pollepel loopt trekt dun draadje of (methode 2) druppel die in kopje koud water valt, vormt direct hard balletje.
3 Pan direct van vuur nemen en suikerstroop tijdens afkoelen continu stevig roeren, anders vormt massa te grove structuur. Als massa troebel en dikker begint te worden, deze razendsnel over ingevette vormpjes verdelen (tot ca. 1/2 cm dikte).
4 Borstplaat 10-15 min. laten afkoelen. Vormpjes voorzichtig op hun kant leggen en verder laten afkoelen. Vormpjes weer vlak leggen en nog eens 10 min. laten afkoelen. Voorzichtig bakpapier eraf trekken en vormpjes verwijderen.
Borstplaat stap-voor-stap is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)