1 Neem de rollade uit de verpakking en laat in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.
2 Smelt de boter in een braadpan op matig vuur. Leg de rollade in de pan als bijna alle schuim van de boter is weggetrokken en braad aan. Draai de rollade met een vleestang of houten spatel en vleesvork een paar keer om, zodat het vlees rondom - ook aan de zijkant! - lichtbruin wordt.Draai het vuur laag en braad de rollade met de deksel schuin op de pan in 35-60 min. gaar (gaartijd is afhankelijk van het gewicht).
3 Neem het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Schenk ondertussen de wijn in een pan, roer de aanbaksels los en laat de jus even doorkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de rollade uit de folie, knip het netje open en verwijder. Snijd de rollade met een groot mes in dunne plakken.
Stap-voor-stap rollade braden is een recept van Albert Heijn