Stokbrood met basilicumboter

4
15 min
Lunchgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kommetje met een vork de boter met de knoflook en het basilicum. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn en meng het met de boter, knoflook en het basilicum. Rasp met een fijne rasp de gele schil van de citroen en meng dit door de boter. Breng de boter op smaak met zout en (versgemalen) peper. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Steek met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de boter en schep ze in een bergje op een schaaltje. Verwarm eventueel de stokbroden in de oven en snijd ze in plakken. Serveer met de boter. Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.

Stokbrood met basilicumboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaten-basilicumboter
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstukken met basilicumboter en sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Coquilles Met Basilicumboter
0-10 min -
Bekijk recept
Basilicumboter
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept