Italiaanse bonensoep (ribollita)

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de stengels bleekselderij in stukjes. Verhit 2 el olie in een soeppan en bak hierin de bleekselderij, de plakjes winterpeen en de helft van de knoflook 4 min. Voeg de tomatenblokjes en 750 ml water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng de soep aan de kook, met de deksel op de pan. Laat op laag vuur minimaal 20 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de witte bonen toe en laat ze meekoken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de rest van de olie met de rest van de knoflook, breng op smaak met peper en zout. Snijd het stokbrood in plakken. Bestrijk de plakken dun met de knoflookolie en rooster het brood 5 min. in de oven. Schep de soep in 4 soepkommen, bestrooi met (versgemalen) peper en leg in elke kom 1 sneetje stokbrood. Serveer de rest van het stokbrood erbij.

Italiaanse bonensoep (ribollita) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ribollita (dubbelgekookte soep)
2u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentemaaltijdsoep
2 uur-
Bekijk recept
Ribollita van Armanda
3uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribollita
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept