Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes

8
35 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. In steelpan appelblokjes met appelsap en suiker aan de kook brengen. Vuur laag draaien, ca. 10 minuten laten sudderen tot appel zacht is. Mosterd erdoor roeren en geheel nog ca. 5 minuten laten inkoken. Pureren en mosterd-appelmoes laten afkoelen. Op smaak brengen met zout en peper.
  • 2 Ovengrill voorverwarmen. Van brood 8 dikke sneden snijden. In kom dressing kloppen van citroensap, 3 eetlepels olie en zout en peper naar smaak. Veldsla door dressing scheppen. Rest van olie en 1 eetlepel grof gemalen peper door elkaar roeren. Brood op bakplaat onder grill schuiven en in ca. 2 minuten goudbruin en krokant roosteren (= bruschette). Bruschette halveren, op serveerschaal leggen en besprenkelen met peperolie. Beleggen met ham en schep mosterd-appelmoes, garneren met toefjes veldsla.

Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelmoes-koekcrumble
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept