1 Doe de gist en de suiker in een kom. Schenk er 125 ml lauw water bij en laat staan tot het begint te bruisen. Meng de bloem met 2 tl zout en maak er een berg van met een kuiltje in het midden. Schenk het gistmengsel en de olie in het kuiltje en kneed 10 min. tot een soepel deeg. Voeg nog wat lauw water toe als het deeg te droog is en wat extra bloem als het te vochtig is. Laat op een warme plaats afgedekt met een schone, vochtige theedoek 11/2 uur rijzen.
2 Verwarm de oven voor op 250 °C. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak nog een keer goed door. Verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes. Druk ze een beetje plat. Neem een plat balletje in je hand en leg er een ansjovisfilet op. Vouw het deeg eromheen en rol er een balletje van. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze dun met de melk en bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.