1 Was de radijs, verwijder het groen en zoek de mooie kleine blaadjes uit voor de garnering. Vul een bakje met water en een paar ijsblokjes. Leg de radijsjes en uitgezochte blaadjes 10 min. in dit ijswater. Dep de radijsjes droog en snijd ze in plakjes en vervolgens in reepjes.
2 Giet de olie van de tonijn (bewaar deze voor een salade). Maak de tonijn met een vork zo fijn mogelijk en meng er de mayonaise en de kappertjes door. Meng er naar smaak zout door.
3 Snijd het stokbrood in 16 plakjes en bestrijk ze licht met olie. Verhit de grillpan en rooster de sneetjes brood in enkele minuten goudbruin en krokant.
4 Bestrijk de crostini met de tonijnmayonaise en leg er een tl radijsreepjes bovenop. Leg de crostini op een schaal. Dep de radijsblaadjes met keukenpapier droog en strooi ze over de crostini. Serveer direct.
Crostini met tonijn en radijs is een recept van Albert Heijn