1 Boven kom zelfrijzend bakmeel met zout zeven. In midden kuiltje maken en 225 ml koud water en olie erin schenken en van midden uit met lepel door bloem mengen. Deeg 3 min. doorkneden en, afgedekt, 15 min. laten rusten. Deeg op plank of bakplaat tot cirkel ca. 1 cm dikte uitdrukken. Pizzabodem afdekken met huishoudfolie en tot gebruik bewaren.
2 Pizzabodem op goed ingevet rooster 3 min. grillen. Pizzabodem met gegrilde kant naar boven op plank of bakplaat leggen. Gegrilde kant met pesto bestrijken en goed uitgelekte tomaatstukjes erover verdelen. Tomaat bestrooien met pizzakruiden en naar smaak zout en peper. Mozzarellabolletjes over pizza verdelen. Pizza van plank op goed ingevet rooster schuiven. Barbecue sluiten of deksel over pizza leggen en pizza nog 5 min. grillen. Pizza op plank schuiven en in 12 punten snijden.
Gegrilde pizza met tomaat en mozzarella is een recept van Albert Heijn