1 Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel het vruchtvlees over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olie. Bestrooi met de kruiden en voeg peper en zout naar smaak toe. Bak ca. 20 min. in de oven.
2 Verhit ondertussen de rest van de olie en de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 8 min. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
3 Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas. Lekker met gegrilde kipfilet.