1 Verkruimel het brood in de keukenmachine tot broodkruim. Rooster het broodkruim in een koekenpan zonder olie of boter en laat het afkoelen. Rooster de walnoten kort in de koekenpan en laat afkoelen. Splits 4 eieren. Rasp de gele schil van de citroen. Maal de walnoten fijn met 50 g suiker. Maal in een aparte kom het broodkruim fijn met de kaneel, kruidnagel en citroenrasp. Mix de rest van de eieren met de eidooiers en 150 g suiker schuimig. Spatel in gedeelten het walnotenmengsel erdoor en daarna het broodkruim. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met 1 tl zout stijf, voeg er geleidelijk 50 g suiker aan toe. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het walnotenmengsel, schep in de springvorm en bak de taart in 50 min. gaar. Neem na 35 min. de taart uit de oven, strooi er 50 g suiker over en bak hem verder af in de oven. Laat de taart 15 min. rusten. Verwijder de vorm en laat de taart afkoelen. Knip repen bakpapier uit en leg ze evenwijdig op de taart. Bestrooi de taart met poedersuiker en verwijder het papier: er is nu een streeppatroon ontstaan.