Pesto-ricottataart

14
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In droge koekenpan zonnebloempitten goudbruin roosteren. In keukenmachine zonnebloempitten en melbatoast fijnmalen. Boter smelten en op 1 eetlepel na door toastkruim mengen. Taartvorm invetten met rest van boter. Toastkruim gelijkmatig over bodem van vorm verdelen en goed aandrukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand
  • 3 Met mixer ricotta, olie, bloem en zout kloppen. Eieren één voor één toevoegen en erdoor mengen. Ricottamengsel op taartbodem scheppen en gladstrijken. Ricottataart in midden van oven in ca. 40 minuten licht goudbruin en gaar bakken. Taart ca. 30 minuten in geopende oven laten afkoelen. Op taartrooster verder laten afkoelen.
  • 2 Riccottataart rondom garnaren met basilicumblaadjes en bestrijken met pesto. Pesto-ricottataart in 14 puntjes snijden.

Pesto-ricottataart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ricottataart met tomaat
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept