1 Houd het blad van de bleekselderij apart, snijd de stengels in boogjes. Snijd de zalmfilet in blokjes. Breng de bouillon aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de bleekselderijboogjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de risotto toe en bak 1-2 min. mee, tot de korrels glanzen en glazig zijn.
2 Voeg 250 ml bouillon toe en laat de risotto de bouillon al roerend opnemen. Voeg vervolgens al roerend steeds een flinke scheut bouillon toe tot de risotto de bouillon heeft opgenomen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar. Voeg na 10-12 min. de zalmblokjes toe.
3 Roer de slagroom door de risotto en verwarm nog 1 min. Schep er de helft van de kaas door en breng op smaak met peper en weinig zout. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en bestrooi met het bleekselderijblad en de rest van de kaas.
Zalmrisotto met bleekselderij is een recept van Albert Heijn