1 Bak de Parisiennes af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen. Snijd de harde puntjes eraf en snijd het brood in blokjes van 2 cm. Verwijder de steeltjes van het basilicum en scheur de blaadjes in stukjes. Schep de broodblokjes om met de ui, de tomaten, het basilicum, 4 el olie en de rodewijnazijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de helft van de aubergineplakken op middelhoog vuur in 6 minuten gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen. Bak de andere helft van de aubergine op dezelfde wijze. Meng de aubergine met de broodsalade en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra olijfolie en rodewijnazijn toe en verdeel de salade over 4 borden. Verwarm een grillpan. Bestrijk de tonijnsteaks met 1 eetlepel olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze 5 minuten, keer halverwege. Halveer de steaks en leg de stukken op de salade.
Italiaanse broodsalade met tonijn is een recept van Albert Heijn