1 Meng in een kom de balsamicoazijn met de knoflook en naar smaak zout en peper door elkaar. Snijd de biefstukken in plakjes en schep ze door de marinade. Marineer ze 10 min. op kamertemperatuur.
2 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes biefstuk al omscheppend bruin en in 3 min. rosé. Schep de tapenade door de biefstuk.
4 Schep enkele eetlepels kookvocht van de pasta in een kommetje. Giet de spaghetti af en doe de pasta terug in de pan.
5 Schep de biefstuk en de 3/4 deel van de rucola door de pasta. Voeg als het gerecht iets te droog is, wat van het apart gehouden kookvocht toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over 4 diepe warme borden. Leg op elk bord een toef van de achtergehouden rucola. Serveer de kaas erbij. Lekker met een salade van kerstomaatjes met basilicum en citroenolie.
Spaghetti met biefstuk en rucola is een recept van Albert Heijn