1 Verhit een koekenpan zonder vet en rooster de walnoten lichtbruin. Laat ze afkoelen. Hak de noten heel fijn en schep ze door de pesto.
2 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes 3 minuten. Snijd de wortelen en knolselderij in blokjes van ca. 1 cm. Schep ze door de ui en bak ze 2 min. mee. Schenk 3 el water in de pan en voeg naar smaak zout toe. Stoof de groenten afgedekt in ca. 10 min. gaar.
3 Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht bij de groenten. Giet de spaghetti af en doe de pasta terug in de pan.
4 Schep de groenten met de helft van de walnotenpesto door de spaghetti. Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden schep op elk bord nog een lepel pesto. Serveer de kaas er apart bij. Lekker met rucola.
Spaghetti met walnotenpesto en wortelgroenten is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander