1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paddenstoelen schoon. Halveer alleen de heel grote exemplaren en laat de rest heel. Schep de paddenstoelen in een braadslede om met 2 el olie, rozemarijn, knoflook en naar smaak zout en peper. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de paddenstoelen in 15 min. gaar. Schep ze af en toe om.
2 Verhit intussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de stukjes parmaham hierin 2 minuten. Voeg de peultjes en 2 el water toe en stoof ze afgedekt in ca. 8 minuten gaar.
3 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht bij de peultjes. Giet de penne af en doe de pasta terug in de pan.
4 Schep de peultjes met parmaham en de paddenstoelen door de pasta en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Lekker met een spinazie-salade met pijnboompitten.