1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de paprika's op de bakplaat en rooster ze 25 minuten. Stop de paprika's in een plastic zakje. Laat ze 15 min. liggen.
2 Laat de paprika's afkoelen tot lauwwarm. Snijd ze in repen, trek de velletjes eraf en verwijder de zaadjes.
3 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, oregano en zwarte olijven zachtjes 4 minuten. Schep de geroosterde paprika's erdoor en laat ze in een paar minuten warm worden.
4 Kook intussen de macaroni grande volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht van de pasta in een schaaltje. Giet de pasta af, schep de pasta door de paprika's en breng het gerecht op smaak met zout en (chili)peper.
5 Voeg als het gerecht iets te droog is, wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en strooi de kaas erover.
Macaroni met geroosterde paprika en olijven is een recept van Albert Heijn