1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad (tot roux) en laat op laag vuur 5 min. garen, tot het gaat kleuren. Voeg al roerend de melk toe en roer tot een gebonden saus.
2 Rasp ondertussen de gruyère. Voeg 2/3 van de gruyère en de nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.
3 Vet de ovenschaal in. Leg een laagje bevroren spinazieblokjes in de ovenschaal, bestrooi met peper en zout en bedek met lasagnebladen. Bedek met spinazieblokjes, wat plakjes ham en een laagje saus. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus. Bestrooi met de rest van de gruyère. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.
Lasagne met ham en spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)