1 Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Houd ze kort in kokend water, laat afkoelen en ontvel.
2 Verhit 2 el olie in een grote hapjespan en bak de ui ca. 6 min. op laag vuur. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de wortel toe en bak 3 min. Doe de courgette, de Italiaanse kruiden en het laurierblad erbij en laat op laag vuur ca. 8 min. garen. Voeg de helft van de tuinerwten toe en bak in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 6 min. rul. Breng op smaak met peper en zout.
4 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen het laurierblad uit de groenten en pureer de tomaten met de groenten kort in de keukenmachine tot een grove saus. Schenk de saus terug in de hapjespan. Voeg de rest van de erwten toe en verwarm nog 5 min. Voeg het gehakt toe. Giet de penne af en schep door de saus. Verwarm nog 1 min. Verdeel de penne over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas. Lekker met fijngesneden vers basilicum.