Citroensorbet

4
15 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil dun van 2 citroenen. Pers alle citroenen uit en meet in een maatbeker 75 ml sap af. Verwarm in een pan het citroensap met de suiker en 300 ml water al roerend tot de suiker opgelost is. Neem de pan van het vuur. Leg de takjes munt en de citroenschil in het sap en laat de smaken in de koel­kast in ca. 12 uur intrekken.
  • 2 Neem de takjes uit de drank en zeef de drank boven een kan.
  • 3 Schep in 4 longdrinkglazen geschaafd ijs of ijsblokjes. Verdeel het sap over de glazen en schenk daarop het bronwater. Zet in elk glas een roerstaafje.

Citroensorbet is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde sinaasappels uit Argentinië & gezoete stervruchten uit Brazilië
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Citroensorbet met nectarines
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bloedsinaasappel-ijs
Bekijk recept

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde sinaasappels uit Argentinië & gezoete stervruchten uit Brazilië
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Citroensorbet met nectarines
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bloedsinaasappel-ijs
Bekijk recept