1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een springvorm in met wat boter.
2 Klop met een mixer de eieren, suiker en het zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor. Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar.
3 Rasp de peen, prak de bananen fijn. Hak de walnoten fijn. Voeg de peen, banaan en de walnoten toe aan het mengsel. Doe het in de springvorm. Bak 70-90 min., controleer na 50 min. regelmatig of de taart gaar is. Steek een satéprikker in de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat afkoelen in de vorm. Verwijder daarna de springvorm.
4 Meng met een vork de boter, poedersuiker en roomkaas in een kom tot glazuur. Verdeel het glazuur met de bolle kant van een lepel over de worteltaart.
Worteltaart met banaan is een recept van Albert Heijn