1 In kom met koud water gelatine ca. 5 min. weken. Intussen uit 1/3 van kersen (met kersenontpitter) pitten verwijderen. Ontpitte kersen in keukenmachine pureren. In pannetje dubbeldrank zachtjes verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme bessensap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom kwark, gelatinemengsel, kersenpuree en suiker door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijf kloppen en door kwarkmengsel scheppen. In keukenmachine cookies verkruimelen en gesmolten boter erdoor mengen. Koekjesmengsel over bodem van ingevette vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erover verdelen en bovenkant gladstrijken. Kersen met steeltjes rechtop in bovenkant van taart zetten. Taart in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.
Kersenkwarktaart met bessen-druivensap is een recept van Albert Heijn