Taart van romige mousse en mango

8
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kom met koud water gelatine 5 min. water weken. In steelpan 50 ml mangosap aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen. In kom rest van mangosap, 2 el likeur en gelatinemengsel door elkaar roeren. Ca. 15 min. laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt. Intussen in keukenmachine bastognekoeken fijn verkruimelen en boter erdoor mengen. Mengsel over bodem van ingevette vorm verdelen. Met bolle kant van lepel goed aandrukken. In andere kom slagroom met poedersuiker stijf kloppen en door mangosapmengsel spatelen. Mangomousse over taartbodem verdelen. Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven. Mango schillen, vruchtvlees in plakken van pit snijden en in stukjes snijden. In kom mango en rest van likeur door elkaar scheppen en tot gebruik laten staan. Voor serveren mango over taart verdelen en garneren met hagelslag.

Taart van romige mousse en mango is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept