Pepergamba's met knoflooksaus

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de olie in een schaal en knijp de citroen erboven uit. Roer de peperreepjes, 1 teen knoflook en royaal citroenpeper erdoor. Dep de reuzengarnalen droog met keukenpapier en schep ze ongepeld door de marinade. Wie liever niet aan tafel pelt, kan ze ook gepeld en van hun darmkanaal ontdaan door de marinade scheppen. Laat het staartje wel zitten, want hieraan kun je de gegrilde garnaal later vastpakken om te dippen. Dek de schaal af en marineer de garnalen minimaal 30 minuten in de koelkast. Meng de mayonaise in een kommetje met de crème fraiche en de resterende knoflook en bewaar afgedekt op kamertemperatuur.
  • 2 Neem de reuzengarnalen uit de marinade en gril ze op een ingevet rooster boven heet vuur in 3-5 minuten gaar (van te lang grillen worden ze taai of papperig); keer de garnalen af en toe. Leg de reuzengarnalen op een schaal met daarop de kom knoflooksaus. Zet ook bakjes met water en een schijfje citroen op tafel om uw handen in schoon te spoelen, en een schaal voor de overblijfselen van het pellen.

Pepergamba's met knoflooksaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept