Couscoussalade met sinaasappel

8
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Couscous en rozijnen in kom door elkaar scheppen, 6 dl koud water erbij schenken en couscous ca. 10 minuten laten wellen. 2 Sinaasappels schoonboenen en schil eraf raspen. Alle sinaasappels uitpersen. In wok 3 eetlepels olie verhitten en pijnboompitten goudbruin bakken. Pijnboompitten op bord scheppen. In bakvet knoflook met kaneel en komijn heel even zachtjes bakken. In grote schaal dressing kloppen van sinaasappelsap, rest van olie, sinaasappelrasp en knoflookmengsel. Couscousmengsel met vork losmaken en door dressing scheppen. Pittig op smaak brengen met zout. Couscoussalade minstens 1/2 uur bij kamertemperatuur laten staan. Daarna nogmaals luchtig omscheppen. Pijnboompitten en munt erdoor scheppen.

Couscoussalade met sinaasappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept