1 Mosselen goed afspoelen onder koud stromend water. Kapotte exemplaren en mosselen die ook na flinke tik op aanrecht niet dichtgaan, weggooien. Mosselen met aanhangend water afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken. Intussen knoflook pellen en fijnsnijden. In keukenmachine pijnboompitten tot poeder malen. Knoflook, mespunt peper, suiker, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel citroensap toevoegen. Kort pureren tot samenhangend geheel. Verder pureren en intussen rest van olie en rest van citroensap lepelsgewijs toevoegen. Mosselen boven zeef afgieten en kookvocht opvangen. Mosselen uit schelpen nemen en schelpen halveren. Mosselen terugdoen in halve schelpen. Pijnboompittensaus met ca. 4 à 5 eetlepels mosselkookvocht pureren tot dik vloeibare saus. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Eventueel meer kookvocht toevoegen. Dille en peterselie fijnknippen. Ca. 1/2 eetlepel saus over iedere mossel in schelp scheppen. Bestrooien met dille en peterselie.
Mosselen met pijnboompittensaus is een recept van Albert Heijn