1 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aubergines op enkele plaatsen inprikken met vork. Aubergines en paprika's ca. 15 cm onder hete grill schuiven. Groenten roosteren tot vruchtvlees zacht is en schil zwartgeblakerd (paprika's 10 à 15 min., aubergines ca. 20 min.). Groente regelmatig keren. Paprika's op schaal leggen en ca. 10 min. afgedekt laten staan. Aubergines iets laten afkoelen. Intussen walnoten fijnhakken. Peterselie fijnknippen. Knoflook pellen.
2 Met scherp mesje schil van paprika's en aubergines trekken. Paprika's halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en paprika's in kleine stukjes snijden. In keukenmachine auberginevruchtvlees kort pureren. Knoflook erboven uitpersen. Terwijl motor draait beetje bij beetje olie toevoegen. Citroensap, azijn, paprika, walnoten, kaas en 3/4 deel van peterselie hierdoor mengen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Bestrooien met rest van peterselie. Serveren met driehoekjes warm shoarmabrood, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.
Auberginekaviaar met walnoten en kaas is een recept van Albert Heijn