1 Laat het filobladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 2 uur ontdooien.
2 Neem de bakplaat uit de oven en vet deze in. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de spinazie heel fijn en meng in een kom met 1 ei, 2/3 van de kaas, 1 tl olie, (versgemalen) peper en zout. Spreid een aantal vellen deeg op een grote snijplank uit en halveer ze in de lengte. Vouw de lapjes in de lengte in drieën, tot lange repen ontstaan van ca. 3 cm breed. Vouw eerst 1 kant van het deeg naar midden en bestrijk deze dun met olie. Vouw vervolgens de andere zijkant erover en bestrijk weer dun met olie. Schep aan de korte kant van iedere deegreep ca. 1 el spinazievulling. Vouw het deeg strak om de vulling tot stevige rolletjes. Snijd, vouw, vul en rol ook de rest van de vellen op deze manier. Leg de rolletjes op de ingevette bakplaat. Splits het andere ei, klop de dooier los met 1 el water en bestrijk de rolletjes ermee. Strooi de rest van de kaas en het sesamzaad over de rolletjes en bak de hapjes in ca. 20 min. knapperig en goudbruin. Serveer warm of lauwwarm.
Krokante spinazie-filorolletjes is een recept van Albert Heijn