Filodeegtaart met sesamvulling en honingsiroop

16
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom sesamzaad, amandelen, koekkruiden, 3 el honing en helft van boter door elkaar mengen. Ontdooide deegvelletjes voorzichtig uitvouwen. Deegvel in ingevette taartvorm leggen en bestrijken met boter. Hierop nog 4 lagen deeg leggen, elke laag bestrijken met boter. Sesammengsel erop scheppen en gladstrijken. Andere 5 deegvellen erop leggen en ieder vel bestrijken met boter. Overtollig deeg langs randen wegsnijden. Met scherp mesje taart in 16 vierkanten porties verdelen. Niet helemaal insnijden tot op bodem. Taart in midden van oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin bakken. Intussen in steelpan 250 ml water met 5 el honing en kaneelstokje aan de kook brengen. Ca. 8 min. zachtjes inkoken tot dunne siroop. Laten afkoelen en citroensap erdoor roeren. Taart uit oven nemen en honingsiroop gelijkmatig erover schenken. Taart laten afkoelen en siroop laten intrekken. Lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

Filodeegtaart met sesamvulling en honingsiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante baklavarolletjes
40 min-
Bekijk recept
Ricottastrudels en mango
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Creme Caramel Met Noten En Honingsiroop
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Filodeegtaart met broccoli en serranoham
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige filodeegtaart met spinazie en kaas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filodeegtaart met geitenkaas en munt
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filodeegtaart Met Gegrilde Groenten En Kaas
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept