1 Filodeeg in plastic verpakking in 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien.
2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Haricots verts in 5 min. beetgaar koken. Boontjes in zeef met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen (vrucht wordt niet gebruikt). Pistachenootjes grof hakken. Vellen filodeeg op werkvlak uitspreiden en dun bestrijken met 2 el citroenolie. Vier vellen luchtig in vieren vouwen. Vijfde vel in 4 stukken snijden en deze tussen gevouwen vellen leggen. Deegplakken naast elkaar op ingevette bakplaat leggen en bovenkant bestrijken met 1 el olie. Haricots verts naast elkaar op deeg leggen en afdekken met plak geitenkaas. Pistachenootjes en sinaasappelrasp erover verdelen. Royaal peper erboven malen en rest van olie erover sprenkelen. In midden van oven geitenkaastaartjes in 15 min. goudbruin en gaar bakken. Serveren met een salade van romana sla en zwarte olijven.
Krokant geitenkaastaartje is een recept van Albert Heijn