1 Verwarm de olie op laag vuur in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook. Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend tot de korrels rondom glanzen. Voeg de Italiaanse kruiden, 300 ml bouillon en (versgemalen) peper naar smaak toe en kook de rijst in 10-15 min. zachtjes gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd van de paprika's het kapje met steel af en verwijder de zaadlijsten. Snijd eventueel ook van de onderkanten een dun stukje af, zodat ze goed blijven staan. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof. Schep de noten, rozijnen en bosui door de gare rijst. Schep het rijstmengsel in de paprika's en plaats de kapjes er weer op om uitdrogen te voorkomen. Zet de paprika’s naast elkaar in de ovenschaal, schenk de rest van de bouillon en de gezeefde tomaten op de bodem van de schaal en laat de paprika's in de oven in 25-30 min. bruin en gaar worden. Serveer ze met het tomatenstoofvocht als saus. Lekker met een frisse, groene salade.
Gele paprika met zoete notenvulling is een recept van Albert Heijn