Auberginedip met sesamzaad

4
15 min
Snack
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aubergines dun. Leg in de ovenschaal en laat in ca. 45 min. gaar worden. Keer af en toe. Laat de laatste 5 min. de shoarmabroodjes in de oven meebakken.
  • 2 Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen in de vijzel. Wrijf met de stamper van de vijzel de knoflook en het sesamzaad fijn. Haal de aubergines uit de oven en snijd in grove stukken. Pureer de aubergine met een ¾ van de koriander in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de crème fraîche, het limoensap en de olie toe en pureer tot een gladde massa.
  • 3 Roer de sesampasta door de auberginepuree en breng de dip op smaak met peper en zout. Schep in een schaaltje en strijk glad. Strooi er chilipeper over en garneer met de rest van de koriander. Serveer met de shoarmabroodjes.

Auberginedip met sesamzaad is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geroosterde auberginedip met geitenkaas
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle auberginedip met knoflook
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Baba Ganoush, Auberginedip
10-20 min -
Bekijk recept
Tapas: Jamon Serrano Chips Met Auberginedip
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept