Vistajine met abrikozen en saffraan

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knolselderij schillen en in blokjes snijden. In ruim kokend water met zout naar smaak ca. 5 min. koken. Afgieten. Groen van knolselderij wassen en fijnsnijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Tomaat in partjes en abrikozen in reepjes snijden. Olie verhitten in tajine of stoofpan. Hierin blokjes knolselderij, ui, knoflook en tomaat 4 min. bakken. Helft abrikozen erdoor roeren. Zout en peper naar smaak erover strooien. Visfilet inwrijven met shoarmakruiden en op knolselderijmengsel in tajine of pan leggen. Rest abrikozen erover verdelen. Deksel erop leggen en ca. 10 min. zachtjes laten garen. Saffraan losroeren in 2 el heet water. Saffraanwater en selderijgroen over vis verdelen en nog ca. 2 min. zachtjes met deksel op pan laten pruttelen. Vistajine verdelen over 4 borden en brood in grove stukken erbij geven.

Vistajine met abrikozen en saffraan is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Vistajine met couscous
Bekijk recept
Vistajine Met Tomaten
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistajine
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Vistajine
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept