1 Knolselderij schillen en in blokjes snijden. In ruim kokend water met zout naar smaak ca. 5 min. koken. Afgieten. Groen van knolselderij wassen en fijnsnijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Tomaat in partjes en abrikozen in reepjes snijden. Olie verhitten in tajine of stoofpan. Hierin blokjes knolselderij, ui, knoflook en tomaat 4 min. bakken. Helft abrikozen erdoor roeren. Zout en peper naar smaak erover strooien. Visfilet inwrijven met shoarmakruiden en op knolselderijmengsel in tajine of pan leggen. Rest abrikozen erover verdelen. Deksel erop leggen en ca. 10 min. zachtjes laten garen. Saffraan losroeren in 2 el heet water. Saffraanwater en selderijgroen over vis verdelen en nog ca. 2 min. zachtjes met deksel op pan laten pruttelen. Vistajine verdelen over 4 borden en brood in grove stukken erbij geven.
Vistajine met abrikozen en saffraan is een recept van Albert Heijn