4 Strooi wat bloem op het aanrecht. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten). Klop in een kommetje het ei met een vork los met 1 eetlepel water.
2 Snij de salami in kleine blokjes en doe die in een kom. Was de komkommer, verwijder het zaad en snij de komkommer in kleine blokjes. Doe de komkommer bij de salami. Knip de peterselie erboven. Schep de tomatensaus erdoor. Op elk plakje deeg schep je 1 eetlepel groen-gespikkelde vulling.
3 Smeer op de rand van zo'n plakje wat losgeklopt ei. Vouw de plakjes dubbel. Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (zo krijg je mooie kartelrandjes). Over de bovenkant een beetje ei... de loempia's zijn klaar voor de oven.
4 Bakpapier op de bakplaat, loempia's erop en bakken maar. Midden in de oven zijn ze na 20 minuten mooi goudbruin.
Mexicaanse loempia's is een recept van Albert Heijn