1 Kiprollade in passende schaal leggen. In kommetje olie, limoensap, knoflook, Mexicaanse kruiden en kaneelpoeder door elkaar kloppen. Rollade rondom met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en rollade in koelkast ca. 1 uur marineren. Rookspaanders (50 g) 1 uur in ruim koud water weken.
2 Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiende houtskool verdelen. Kiprollade boven lekbak op rooster leggen, deksel op barbecue zetten en rollade in ca. 40 min. gaar en goudbruin grillen. Rollade op plank leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en 5 min. laten rusten. Intussen tortilla's op barbecue verwarmen tot ze soepel zijn. Kiprollade in dunne plakken snijden. Op tortilla's plakken rollade en plakken avocado leggen. Naar smaak zure room en tomatensalsa erop scheppen en koriander erover strooien. Tortilla's oprollen en uit de hand eten.
3 Voor de recepten van geroosterde of pittige tomatensalsa zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek.
Gerookte kiprollade met bloemtortilla's is een recept van Albert Heijn