Mexicaanse kipstoofpot

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In braadpan olie verhitten en kip in 2 porties aanbraden. Kip uit pan nemen. Ui in achtergebleven bakvet zachtjes glazig bakken. Ui uit pan nemen. Zo nodig extra olie toevoegen en amandelen lichtbruin bakken. Knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toevoegen en even zachtjes meebakken (amandelen mogen niet te donker worden). Ui, amandelmengsel en deel van tomatenblokjes met staafmixer of in keukenmachine tot pulp draaien. Pulp terug in pan scheppen, rest van tomatenblokjes en chocolade toevoegen. Roeren tot chocolade gesmolten is. Saus op smaak brengen met zout. Kip in saus leggen en afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 min. gaar laten stoven. Eventueel wat kokend water toevoegen om saus juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.

Mexicaanse kipstoofpot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipstoofpot met tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse Kipstoofpot
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstoofpot
10-20 min -
Bekijk recept
Creoolse Kipstoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept