1 In wok olie verhitten. Spekreepjes in ca. 2 minuten knapperig bruin bakken. Pijnboompitten ca. 1 minuut meebakken. Spekjes en pijnboompitten op dikke laag keukenpapier laten uitlekken. In spekvet knoflook 30 seconden bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. In zeef laten uitlekken en beetje laten afkoelen. Zo veel mogelijk vocht eruit drukken. In kom spek, pijnboompitten en kaas door spinazie mengen. Op smaak brengen met peper. Oven voorverwarmen op 225 °C. Topjes van broden afsnijden en bewaren. Broden voorzichtig uithollen. Broden vullen met spinaziemengsel. Kapjes er weer opzetten en in oven broden in 8-10 minuten afbakken. Warm of lauwwarm serveren.
Gevulde broodbol met spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)