1 Pureer de inhoud van 1 blikje maïskorrels in de keukenmachine met de bloem en de eieren. Doe het mengsel in een kom en schep het andere blikje maïskorrels, de cervelaatworst, de knoflook en de helft van de ui erdoor, breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Doe telkens 1 flinke lepel van het mengsel in de pan en bak het in 5 minuten goudbruin, keer halverwege. Per keer kunnen er 6-8 burgers tegelijkertijd worden gebakken. Er is beslag voor ongeveer 24 burgers. Snijd de komkommer en augurk in blokjes. Klop een dressing van 1 eetlepel augurkenvocht met 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper. Schep de komkommer om met de rest van de ui, de augurk en de dressing. Serveer bij de maïsburgers.
Zonnige maïsburgers met komkommersalade is een recept van Albert Heijn