Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Noten in keukenmachine fijnmalen of met mes fijnhakken. Beetje prei achterhouden voor garnering. In pan 2 eetlepels olie verhitten, gehakt in 2 minuten bruin en korrelig bakken. Sjalotjes, knoflook, peper, noten en prei toevoegen. Trassi boven pan verkruimelen. Ketoembar, djinten en zout toevoegen. Gehakt 5 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en desgewenst sambal. In kom 3 eieren loskloppen met zout en helft van bladselderij. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin omelet bakken. Omelet op bord laten glijden. Helft van gehaktmengsel op helft van omelet scheppen, omelet dubbelklappen en garneren met preiringen. Van rest van eieren en bladselderij tweede omelet bakken en met rest van gehakt vullen. Omeletten direct serveren.
Javaanse gevulde omelet is een recept van Albert Heijn