Kip-paprika yakitori

4
20 min
Snack
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de satéstokjes 5 min. in koud water. Doe ondertussen de sojasaus, de gembersiroop en de sherry in een pannetje, laat op hoog vuur in 2 min. inkoken en breng op smaak met de peper. Snijd de kip in blokjes van 3 cm. Verwijder zaadlijsten en pitjes van de paprika en snijd de paprika in stukjes van 3 cm. Rijg de kip en paprika om en om aan de satéstokjes.
  • 2 Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schenk 2 eetlepels van de ingekookte saus in een kommetje. Wentel de spiesjes door de rest van de saus. Leg ze op een rooster en plaats deze 10 cm onder de grill. Zet onderin de grill een bak om het lekvocht in op te vangen. Rooster de kip-paprikaspiesjes in ca. 10 min. bruin en gaar, draai tussentijds tweemaal. Leg ze op een schaal en schenk de achtergehouden saus erover. Serveer warm of koud.

Kip-paprika yakitori is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Yakitori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip yakitori
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Yakitori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yakitori
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept