1 Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd 1 rode peper grof en wrijf in de vijzel met 4 tenen knoflook en de suiker tot een pasta. Voeg het limoensap, de vissaus en 3 el water toe en roer tot een dressing.
2 Snijd de andere rode peper in dunne reepjes. Meng met het citroengras en de rest van de knoflook en snijd zo fijn mogelijk. Verhit de olie in een wok en bak het mengsel in 3 min. goudbruin. Bestrooi ondertussen het vlees met het kerriepoeder en peper en zout. Voeg toe en bak op hoog vuur in 2-3 min. net gaar.
3 Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Meng met de sla, komkommer en munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de mihoen over 4 kommen en schep de runderreepjes erover. Serveer met de dressing.
Spicy runderreepjes met citroengras is een recept van Albert Heijn